מציאות החיים אינה פשוטה והיא עשויה להציב בפנינו קשיים, אתגרים ומכשולים רבים. לעיתים, הקשיים עולים על יכולות ההתמודדות שלנו, ואנו מחליטים לפנות לטיפול. טיפול רגשי מלווה את האדם במסעות החיים, מאפשר לו להתבונן בחייו במודעות עצמית רחבה ומעמיקה יותר ונותן לו כלים להתמודדות מוצלחת יותר. ירון פלדמן, פסיכולוג קליני מומחה ומוסמך בטיפול ואבחון במבוגרים, נוער וילדים, ילווה אתכם במסע טיפולי משותף בכדי שתצליחו להתנער מהקשיים, ותצליחו לצמוח ולפרוח מבחינה נפשית.
טיפול רגשי – כל מה שרציתם לדעת
חושבים שאתם זקוקים לטיפול בעקבות אירוע טראומטי? אלה כמה דברים שכדאי לדעת:
- במה הוא יכול להועיל? במהלך החיים אנחנו מסגלים לעצמנו דפוסי התמודדות וחשיבה בהתאם למה שאנחנו סופגים מסביבתנו. לא תמיד הדפוסים הללו מותאמים לנו ולמציאות שבחוץ. טיפול רגשי מאפשר התבוננות באופן מבוקר ותומך, נטול ביקורת, על ההרגלים והדפוסים של האדם, המודעים יותר וגם אלו שלא מודעים לו.
- ובהרחבה – טיפול רגשי הוכח כטיפול מוצלח בסיוע ובליווי אנשים המתמודדים עם משברי חיים, בדיכאון, בהתמודדות עם חרדות, בהתמודדות עם הפרעות אישיות שונות, בהתמודדות עם קשיים בזוגיות, אבל או אבדן. הטיפול מאפשר לבחון את קשיי האדם בסביבה תומכת, מבוקרת ונטולת שיפוטיות.
- פגישת ההיכרות – פגישת ההיכרות אורכת כשניים-שלושה מפגשים ובהם בשיתוף פעולה בין המטפל למטופל, מתאמים ציפיות ובוחנים באופן ממוקד את סיבות ההגעה לטיפול. לאחר מכן, מעריכים יחדיו אם מתחילים בעבודה משותפת או שלא. במקרה כזה, המטפל עשוי להציע למטופל הצעות טיפוליות אלטרנטיביות.
איך בוחרים מטפל לטיפול רגשי?
טיפול רגשי נבנה סביב הקשר הטיפולי בין הפסיכולוג המטפל לבין המטופל. כל קשר כזה הוא אישי וייחודי, כך שמה שעשוי להתאים לאחד לא בהכרח יתאים לאחר. בנוסף, מטפלים פסיכולוגיים נוטים לאמץ לעצמם שיטות טיפול מועדפות, כך שההמלצה היא לחקור מעט את שיטות הטיפול בכדי שתצליחו לבחון את הנושא באופן מעמיק. והטיפ המוצלח ביותר יהיה להגיע למספר פגישות היכרות, במהלכן תוכלו לבחון את המטפל, את הדינמיקה ואת הכימיה ביניכם. קשר טיפולי מוצלח הוא קשר שבו מתפתחת כימיה ופתיחות מלאה. סמכו על תחושות הבטן שלכם בנושא.